Почетна
Укидање печата

Председник Србије отворио фабрику Адиент и обишао реконструисану болницу у Лозници – посао за 1.500 радиика и ново Интерно одељење

Председник Србије Александар Вучић обишао је реконструисано Интерно одељење Опште болнице у Лозници и најавио да ће радови на реконструкцији свих објеката бити готови до краја следеће године након чега је отворио америчку компанију Адиент која ће запослити 1.500 људи.

- Људима је потребно да осете да имају будућност. Ово је сасвим другачија слика за цело Подриње. Све је лепо урађено, по највишим стандардима и важно је да људи буду задовољни. Болнице постају део животног стандарда. Овде раде дивни људи и срећан сам што можемо да поправљамо оно што у претходних 30 година нисмо могли - указао је председник Вучић.

  

Приликом обиласка председник Србије је здравственим радницима Опште болнице Лозница, који су га питали за набавку скенера, рекао да ће нови скенер у ту установу стићи до краја септембра као и да ће до краја јуна ове године добити једно санитетско возило, а такође ће бити урађена и нова ангио сала.

- Ако привреда крене, пре краја године могуће још једно повећање плата за здравствене раднике - истакао је председник Србије током посете Лозници.

Према речима здравствених радника Интерног одељења, набавка скенера и нова ангио сала значиће много за Интерно одељене лозничке болнице с обзиром на то да пацијенти неће морати да буду упућивани у друге здравствене центре.

  

Средства за реконструкцију Интерног, Грудног и одељења Неуропсихијатрије обезбедила је Влада преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је из буџета града Лознице  издвојено 30 милиона динара за израду пројектне документације.

Александар Вучић захвалио се свим здравственим радницима и додао да се током кризе изазване пандемијом вируса ковид-19, видело колико је значајна здравствена нега и опремљене болнице.

Након обиласка лозничке болнице председник Србије отворио је америчку фабрику „Адиент" у којој, како је навео, тренутно ради 838 људи, а биће запослено укупно 1.500 радника којима су обезбеђено најбољи услови за рад и одмор у оквиру фабрике, која има и тренинг центар.

  

- Срећан сам што видим велики број радника, који су тиме помогли егзистенцију својих породица. Посебно сам срећан што је од тога 70 одсто жена, као и младих људи. Ова фабрика је важна за читаво Подриње, Лозницу и уверен сам да ће то бити велики имплус даљем напретку привреде у овом крају. Дивим се како сте за кратко време успели све ово да урадите. Хвала вам што бринете о радницима. Лозница је за нас стратешко место и од изузетног значаја је да може да напредује и чува своје становништво. Срећан рад, живела Србија! - поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је приликом отварања разговарао са једном од најбољих радница Невенком Катић и додао да неретко друга плата у породици пуно значи за покривање трошкова живота.

  

Указао је и на то да је пре само годину дана на месту где је сада „предивна фабрика" ту била ливада.

- Држава Србија је до сада уплатила 1.1 милион евра и уплатиће још значајнија финансијска средства да би Адиент могао још успешније да ради у будућности. То кажем да бисте имали ту врсту одговорности, посто је данас тешко довести инвеститора у нашу земљу. Само у ову индустријску зону држава Србија је уложила готово три милиона евра, преко наших јавних предузећа - нагласио је председник Србије.

Александар Вучић додао је и да ће Адиент побољшати животни стандард не само у Лозници, већ и целом Подрињу и Рађевини.

- Живот се на најбољи начин враћа у Подриње. Остаје да уложимо у Љубовију, Мали Зворник и Бајину Башту - казао је он.

Како је рекао, видео је код радника срећу и задовољство што су добили посао и додао да је и он онда посебно срећан, што ће моћи да обезбеде будућност својој деци.

- Ми ћемо наставити да бринемо, а ви својим радом вратите угледу државе, јер ће то значити и долазак нових инвеститора у ваш крај и целу Србију - поручио је председник Србије наводећи да се у лознички крај доста улаже.

- Огроман новац смо уложили и у Бању Ковиљачу. У претходне три или четири године нисмо смо уложили у Лозницу више него у претходних 70 година. То говорили колико нараста наша привреда у целини. И Тршић смо обнављали и ускоро долази и нови стадион у Лонзници. Много новца је држава дала јер је Лозница за нас стратешко место, најсеверније велико место у Подрињу - истакао је председник Вучић.  

Како је рекао, у лозничку касарну ускоро ће доћи батаљон специјалне јединице Војске Србије од око 400 људи, који ће подстаћи потрошњу.

Председник Србије Александар Вучић најавио је и да ће до краја 2023. године бити изграђени аутопут Рума - Шабац, брза саобраћајница Лозница-Шабац, 13.6 километара дуга обилазница око Лознице како не би морало да се иде кроз центар града и мост преко Саве, што ће омогућити да се од Лознице до Београда стиже за сат времена.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић истакао је да је Лозница прешла дуг пут од једне од 10 најнеразвијенијих локалних самоуправа у Србији до града који "крупним корацима иде напред, града са отвореном перспективом и града будућности".  

- Са Адиентом, али и са осталим страним и домаћим компанијама, Лозница постаје привредно снажнија, а то је и наш циљ, посао и мисија, да обезбедимо бољи живот грађанима и бољу будућност за нашу децу - рекао је Петровић и захвалио се председнику и Влади Србије на подршци.

Градоначелник Лознице је руководству фабрике „Адиент" и свим запосленима пожелео пуно успеха у раду.

  

Потпредседник америчке компаније Адиент Мишел Бертелин захвалио се у видео обраћању радницима компаније на залагању као и градоначелнику Лознице и локалној самоуправи на сарадњи.

- Адиент током пандемије вируса корона није заустављао погон, већ је уз производњу навлака за аутомобилска седишта за своје клијенте, почела да производи и заштитне маске - казао је Бертелин.

Бертелин је навео да Адиент има 238 производних погона у 34 земље света у којима ради 83.000 људи као и да је фабрика у Лозници била једна од ретких која се одлучила на производњу заштитних маски.

Према његовим речима, 838 радника фабрике Адиент у Лозници током пандемије вируса ковид-19 произвело 1.2 милиона заштитних маски.

- Србија је позната по вештој радној снази и хвала вам на изузетном залагању -  изразио је захвалност потпредседник компаније Мишел Бертелин радницима у свом обраћању.

Саша Водовар генерални директор Адиента у Србији, рекао је да су са нестрпљењем ишчекивали моменат да се заједничким трудом отвори нова фабрика у Лозници која ће, како је рекао, обезбедити бољу будућност многим породицама у том граду.

Најавио је и да ће се компанија укључити у програм града Лознице "Лозница најбољима", који има за циљ да сачува младе и образоване да остану да живе и раде у том граду, као и да ће сарађивати са средњом школом Свети Сава где ће се образовати будуће генерације радника за фабрику Адиент.

- Фабрика „Адиент" простире се на 13 хиљада квадратних метара и намењена је производњи навлака за аутомобилска седишта. Могу поносно рећи да компанија Адиент вреднује Србију као одлично место за пословање - истакао је Водовар.

Према његовим речима, упркос пандемији фабрика се адекватно припремила за повећање производње у складу са потребама клијената.

- У Адиенту верујемо да најбоље идеје долазе од посвећених запослених. Наши запослени су учинили да се наша производња претвори у производњу маски у току ноћи и упркос кризи наставили смо пословање -казао је Водовар и додао да у фабрици нису имали ни један случај заразе корона вирусом.

Вести
30.Октобар 2020.
Лозница, увек у врху
Нове стадионе у Србији први ће добити ...
29.Октобар 2020.
Отворен сајт-блог у циљу ...
Град Лозница у оквиру мера популационе ...
29.Октобар 2020.
Појачана инспекцијска ...
Настављајући активности везане за ...
27.Октобар 2020.
Већа подршка Града особама са ...
Градоначелник Видоје Петровић организовао је ...
26.Октобар 2020.
Издата дозвола за изградњу ...
Одељење за планирање Градске управе Лозница ...
22.Октобар 2020.
Наставак успешне сарадње Града ...
      Градоначелник Лознице Видоје ...