Почетна
Укидање печата

Почиње испорука пакета најугроженијим грађанима Лознице

Градоначелник Лознице и командант Градског штаба за ванредне ситуације града Лознице Видоје Петровић обишао је данас дистрибутивни центар у Установи за физичку културу (УФК) „Лагатор", где волонтери пакују пакете за грађане који су у тешкој материјалној ситуацију, и том приликом казао је да ће достава пакета на кућне адресе најугрожених лица почети сутра као и да на територији града још увек нема потврђених случајева заразе вирусом ковид-19.

Како је објаснио, пакети, за које су средства обезбедили град Лозница из свог буџета  као и суграђани и лознички привредници, делиће се на основу препорука и евиденција Центра за социјални рад, Црвеног крста и по евиденцији пензионерима са најнижим пензијама.

- Морам да похвалим наше привреднике који су се такође ангажовали и одазвали како бисмо заједно помогли најугроженијим грађанима. Волонтери, којих тренутно имамо 159 и који свакодневно раде, данас пакују пакете, а већ сутра иду на терен тако да ће помоћ доћи до сваког коме је у овом моменту најпотребнија - истакао је градоначелник Лознице и подсетио да у кол центру поред волонтера који пружају помоћ и информације грађанима раде и педагози и психолози који разговарају са грађанима и дају им савете у овим тешким временина.

Према његовим речима, здравство у Лозници је добро организовано и формирана је тријажни центар на основу прописаних мера Владе Републике Србије.

- Остаје нам само да овакво стање и овакав однос задржимо и у наредним недељама и да слушамо препоруке пре свега кризног штаба Републике Србије. Да слушамо струку, људе који су заиста максимално посвећени иако нажалост имамо и лекаре који су позитвни на корона вирус. Они жртвују своје животе да би нас лечили и бринули о свима нама. Најмање што свако од нас може да учини је да покаже висок степен одговорности, јер они су ти који према невидљивом непријатељу воде битку за све нас. У Лозници као и у свим градовима било јр спорадчних случајева где се нису баш сви одговорно понашали међутим наша војска и полиција заиста одговорно обавља свој део посла - указао је он и додао да Градски штаб стално ради, размењује информације, има добру комуникацију и умреженост.

- Градски штаб за ванредне ситуације је у обавези и сталном заседању, али права реч је о сталном раду јер свако у складу са својим делокругом рада и одговорностима обавља одговорно свој посао. Поред волонтера и кол центра имамо седам мобилних тимова који покривају свих 56 месних заједница на територији града. Њихова возила имају обележја Градског штаба за ванредне ситуације града Лознице као и сви они који у име Штаба обављају одговарајуће активности, како не бисмо дошли у ситуацију да евентуално нека непозната лица из себи знаних разлога шире дезинформације или да можда неке од наших суграђана доведу у заблуду. Ми смо предузели све што је у нашој могућности и у складу са мерама Владе Републике Србије. За сада из дана у дан имамо све бољу подршку и грађана и то је за сваку похвалу - закључио је градоначелник Лознице.

  
  

 

Вести
31.Јул 2020.
Пословање компаније "Рио Тинто" ...
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић ...
30.Јул 2020.
Градоначелник Лознице ...
Градоначелник Лознице Видоје Петровић ...
29.Јул 2020.
Одложено Илинданско саборовање
Одложено Илинданско саборовање
Због епидемије вируса „Ковид 19" и ...
13.Јул 2020.
Проглашена ванредна ситуација ...
На седници Градског штаба за ванредне ...
07.Јул 2020.
Препорука Градског штаба за ...
На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од ...
03.Јул 2020.
Парк иза „Соколане“ добија ...
Радови на изградњи спортског терена у парку ...