Početna
Program za mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge 2022

Obeležen Dan grada
Svečanim puštanjem u saobraćaj nove ulice na  ''Lagatoru'' koja je izgrađena uz veliku podršku vladinog ministarstva za NIP u Loznici je juče započelo praznično svetkovanje u čast 16. juna - Dana grada. Novom ulicom, pored potpredsednice Vlade Srbije Verice Kalanović i gradonačelnika Vidoja Petrovića koji su presekli svečanu traku, prošetali su i predsednik gradske Skupštine Jovan Todorović, zamenik predsednika Skupštine i narodni poslanik Miroslava Pejica, zamenik gradonačelnika Petar Ekmeščić i članovi Gradskog veća. Oni su potom posetili i novi akva - park na Lagatoru. Na svečanoj akademiji u Vukovom Domu kuture, pored potpredsednice vlade Verice Kalanović, prisustvovao je i ministar za kulturu Predrag Marković, zatom potpredsednikNarodne skupštine Novaković, gradonačelnici i predsednici opština Novi Beograd, Niš, Svilajnac, Ugljevik, Mali Zvornik i Zvornik, Bogatić, Krupanj, Osečina i opštine Gunja u Hrvatskoj.
            Promišljeno i sa jasnim ciljem trasirali smo i dalje gradimo vitalne saobraćajnice koje nas na mapi države svrstavaju u red atraktivnih sredina. Na tlu nove industrijske zone počela je izgradnja još jedne fabrike Italijanske kompanije ''Golden lejdi'' i mi, sa puno napora, vere i energije očekujemo da i ta fabrika postane generator novog zapošljavanja i boljeg standarda. To je naša obaveza prema svima koji su prihvatili izazove novog vremena i njegovih normi i potreba. U Loznici se i ovog leta pripremaju i odvijaju veliki projekti - nove gradske toplane, obdaništa za 250 mališana, sportske hale u Banji Koviljači, parkova  i novih ulica na Lagatoru, prilaznih saobraćajnica iz pravca Šapca a neko je u medijima preneo i vest  ''da  se posle posle skoro pola veka tek ova vlast u Loznici upustila u složen i kompleksan poduhvat izgradnje cele trase puta za Zajaču, ka najstarijem rudniku antimona u Evropi ''. Ja sam čvrsto uveren da kao što veliku sliku može naslikati prostrana duša, kako je uostalom znao naš zemljak Mića Popović, da tako i svako od nas, u svom poslu, može unapređivati ovaj grad. Uprkos teškoćama, nevolji, saplitanjima danas moramo više znati, više i bolje raditi, boriti se za nove radosti života, istakao je gradonačelnik Vidoje Petrović. Radeći svakodnevno na novim projektima, podižući institucije i ustanove stvaramo uslove za bolji život naših građana ali i potencijale održivosti zajedno sa našim partnerima, sa prijateljima Loznice. To je svakako Vlada Republike Srbije. Pozdravljam potpredsednicu Vlade gospođu Vericu Kalanović. To su i SKGO, NALED, USAID i drugi, rekao je Petrović. Ova godina započeta je novim Programom revitalizacije sela. Loznica ih ima pedesetak. Cilj je da se i  tu podižu standardi, približe i izjednače sa onima u gradskom okruženju. Promišljeno i sa jasnim ciljem trasirali smo i dalje gradimo vitalne saobraćajnice koje nas na mapi države svrstavaju u red atraktivnih sredina.Ja sam čvrsto uveren da kao što veliku sliku može naslikati prostrana duša, kako je uostalom znao naš zemljak Mića Popović, da tako i svako od nas, u svom poslu, može unapređivati ovaj grad. Uprkos teškoćama, nevolji, saplitanjima danas moramo više znati, više i bolje raditi, boriti se za nove radosti života, poručio je gradonačelnik.
            - Zadovoljstvo je proslavljati Dan grada sa rukovodstvom Loznic, na ovaj način, gledajući kako se ostvaruju planovi od pre nekoliko godina,
istakla je potpredsednica Vlade Verica Kalanović. Povelja Grada Loznice za izuzetan razvojni doprinos dodeljena je italijanskoj kompaniji ''Golden lejdi'', dok su plakete dobili Muzička škola ''Vuk Karadžić'', preduzeća ''Div čabros'' i ''Kika'' a od pojedinaca glumica ''Karadžića'' Branislava Ilić i učiteljica Nevenka Simić. U umetničkom programu nastupili su članovi ''Karadžića'', glumac Ivan Isailović i etno - Grupa ''Riznica''.

Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...