Почетна
Програм за микро и мала предузећа, предузетнике и задруге 2022

Обележен Дан града
Свечаним пуштањем у саобраћај нове улице на  ''Лагатору'' која је изграђена уз велику подршку владиног министарства за НИП у Лозници је јуче започело празнично светковање у част 16. јуна - Дана града. Новом улицом, поред потпредседнице Владе Србије Верице Калановић и градоначелника Видоја Петровића који су пресекли свечану траку, прошетали су и председник градске Скупштине Јован Тодоровић, заменик председника Скупштине и народни посланик Мирослава Пејица, заменик градоначелника Петар Екмешчић и чланови Градског већа. Они су потом посетили и нови аква - парк на Лагатору. На свечаној академији у Вуковом Дому кутуре, поред потпредседнице владе Верице Калановић, присуствовао је и министар за културу Предраг Марковић, затом потпредседникНародне скупштине Новаковић, градоначелници и председници општина Нови Београд, Ниш, Свилајнац, Угљевик, Мали Зворник и Зворник, Богатић, Крупањ, Осечина и општине Гуња у Хрватској.
            Промишљено и са јасним циљем трасирали смо и даље градимо виталне саобраћајнице које нас на мапи државе сврставају у ред атрактивних средина. На тлу нове индустријске зоне почела је изградња још једне фабрике Италијанске компаније ''Голден лејди'' и ми, са пуно напора, вере и енергије очекујемо да и та фабрика постане генератор новог запошљавања и бољег стандарда. То је наша обавеза према свима који су прихватили изазове новог времена и његових норми и потреба. У Лозници се и овог лета припремају и одвијају велики пројекти - нове градске топлане, обданишта за 250 малишана, спортске хале у Бањи Ковиљачи, паркова  и нових улица на Лагатору, прилазних саобраћајница из правца Шапца а неко је у медијима пренео и вест  ''да  се после после скоро пола века тек ова власт у Лозници упустила у сложен и комплексан подухват изградње целе трасе пута за Зајачу, ка најстаријем руднику антимона у Европи ''. Ја сам чврсто уверен да као што велику слику може насликати пространа душа, како је уосталом знао наш земљак Мића Поповић, да тако и свако од нас, у свом послу, може унапређивати овај град. Упркос тешкоћама, невољи, саплитањима данас морамо више знати, више и боље радити, борити се за нове радости живота, истакао је градоначелник Видоје Петровић. Радећи свакодневно на новим пројектима, подижући институције и установе стварамо услове за бољи живот наших грађана али и потенцијале одрживости заједно са нашим партнерима, са пријатељима Лознице. То је свакако Влада Републике Србије. Поздрављам потпредседницу Владе госпођу Верицу Калановић. То су и СКГО, НАЛЕД, УСАИД и други, рекао је Петровић. Ова година започета је новим Програмом ревитализације села. Лозница их има педесетак. Циљ је да се и  ту подижу стандарди, приближе и изједначе са онима у градском окружењу. Промишљено и са јасним циљем трасирали смо и даље градимо виталне саобраћајнице које нас на мапи државе сврставају у ред атрактивних средина.Ја сам чврсто уверен да као што велику слику може насликати пространа душа, како је уосталом знао наш земљак Мића Поповић, да тако и свако од нас, у свом послу, може унапређивати овај град. Упркос тешкоћама, невољи, саплитањима данас морамо више знати, више и боље радити, борити се за нове радости живота, поручио је градоначелник.
            - Задовољство је прослављати Дан града са руководством Лозниц, на овај начин, гледајући како се остварују планови од пре неколико година,
истакла је потпредседница Владе Верица Калановић. Повеља Града Лознице за изузетан развојни допринос додељена је италијанској компанији ''Голден лејди'', док су плакете добили Музичка школа ''Вук Караџић'', предузећа ''Див чаброс'' и ''Кика'' а од појединаца глумица ''Караџића'' Бранислава Илић и учитељица Невенка Симић. У уметничком програму наступили су чланови ''Караџића'', глумац Иван Исаиловић и етно - Група ''Ризница''.

Вести
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...
25.Јул 2022.
Вучић на спајању новог моста на ...
Председник Србије Александар Вучић ...