Почетна
Укидање печата

Млади, добри људи
У Ваљеву, Лозници, Шапцу, Осечини, Љубовији, Крупњу и Лајковцу се од септембра и наредних 9 месеци реализацује пројекат „ИПОН - иницијатива младих против наркоманије". Носиоц пројекта је удружење „Добри људи" из Ваљева у сарадњи са НВО Искра, Лозница и Канцеларијама за младе у свих 7 градова и општина у којима се пројекат реализује. Циљ пројекта је смањење злоупотребе психоактивних супстанци међу младима и јачање капацитета локалних заједница у борби против дрога. Стварањем ИПОН мреже планирано је успостављање  регионалне и међусекторске сарадње и мобилизација заједнице на пољу превенције злоупотребе психоактивних супстанци.
            Водећи се тезом професора др Николе Вучковића, заменика председника Комисије за злоупотребу психоактивних супстанци, изнету  на Националној конференцији за превенцију злоупотребе ПАС, организованој 2008. године од стране Министарства здравља: - ...да ће Србија имати шансе да се равноправно ухвати у коштац са проблемом злоупотребе дрога тек када рад на превенцији буде организован толико добро колико нарко мафија - цивилне организације и локалне самоуправе преко својих Канцеларија за младе, а  кроз пројекат ИПОН, желе да успоставе трајну сарадњу, размену иксустава, кампања и превентивних програма  и унапреде рад на превенцији злоупотребе ПАС.
            Кроз серије тренинга и едукација на пољу превенције злоупотребе психоактивних супстанци, млади људи ће имати прилику да дају свој активан допринос сузбијању наркоманије и да путем вршњачке едукације укажу својим вршњацима на опасности злоупотребе ПАС, али и заблуде, предрасуде које неизоставно прате ову тему и врло често утичу на развој болести зависности.
            Иницијатива младих против наркоманије ће у другој фази пројекта спровести информативну кампању у свим градовима и општинама укљученим у пројекат и оквиру њега реализовати и приказивати 30 минутни филм у чију израду ће бити укључени и бивши зависници, сарадници удружења Добри људи. Планирано је и гостовање у свих 7 градова и општина, позоришне представе АКТеатар; Никад хероин, настале на основу исповести зависника објављених на сајту www.nikad-heroin.com.

            Канцеларија за младе града Лозница је стратешки партнер на овом пројекту и у наредном периоду ће се на Гучеву одржати горе поменути семинар за вршњачке едукаторе за превенцију болести зависности. Тренинг за тренере вршњачких едукатора у области превенције злоупотребе психоактивних супстанци биће одржан на Гучеву од 17 - 20 септембра 2009. године.

Вести
31.Март 2020.
У функцији Тријажни центар за ...
На основу препорука Министарства здравља које ...
30.Март 2020.
Према информацијама Опште ...
Начелник Градске управе и члан Градског штаба ...
27.Март 2020.
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Обавештавају се грађани Лознице да волонтери ...
27.Март 2020.
Градски штаб за ванредне ...
Градски штаб за ванредне ситуције града Лознице ...
26.Март 2020.
У Лозници нема заражених ...
Начелник Мачванског управног округа Владан ...
24.Март 2020.
НА ТЕРИТОРИЈИ ЛОЗНИЦЕ НЕМА ...
У овом тренутку на територији града Лознице ...