Početna
Program za mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge 2022

Medijska gledišta
Gradonačelnik Vidoje Petrović se složio da položaj medija nikad nije bio teži ali da su potrebe svih političkih stranaka, posebno parlamentarnih, da iznesu svoje stavove, sasvim legitimne.
            - "Naplaćivanje izveštavanja o njihovim aktivnostima moglo bi da ugrozi nezavisnost medija i da se tako ispolji uticaj na uređivačku politiku, što bi bilo novo urušavanje društva. Potreba za informisanjem naše javnosti je neprikosnovena, a potreba medija da se njihov materijalni položaj popravi više je nego očigledna. Narednih nedelja pokušaćemo da nađemo rešenje i očekujem da će se do tada mediji, uz sve teškoće i sve ono kroz šta su prošli, suzdržati od svojih zahteva. Kada stvorimo optimalne uslove za medije pričaćemo i o tome da li mediji mogu više da pruže", kaže Petrović.
            Prema pisanju dnevnika ‘'Blic'' predstavnici RTV "Lotel" i RTV "Podrinje" ukazali su na finansijske teškoće koje prate njihov rad, objasnivši da je nadoknada za izveštavanje sa konferencija za štampu stranaka simbolična, ali da je neophodna, kao i da njihove medijske kuće nisu u obavezi da prate stranački rad. - U poslednje tri godine niko se nije upitao kako je medijima, uglavnom nas samo obaveste telefonom kad imaju konferenciju za štampu i svi očekuju da mi tamo i dođemo - rekao je Čedomir Stojnić, direktor RTV "Podrinje". Za poslednje dve godine TV "Lotel" nikada ni jednoj stranci nije naplaćivala usluge izveštavanja. Finansiramo se iz komercijalne prodaje vremena, pa smo zbog teške finansijske situacije i ograničenog budžeta u decembru poslali dopis svim strankama, nevladinim organizacijama i drugim udruženjima sa primerenim cenovnikom za buduće usluge informativnog programa. I pored toga, do početka ove godine nismo naplaćivali naše usluge - rekao je Dragan Mandić. Glavni i odgovorni urednik "Lozničkih novosti" Zorica Višnjić kaže da naplaćivanje redovnog izveštavanja o radu stranaka nije rešenje, jer je u suprotnosti sa svim etičkim pravilima profesije.
            - Na taj način bi se prodavala uređivačka politika. Redovne aktivnosti stranaka se ne naplaćuju, ali medijske kuće nisu u obavezi ni da ih prate. Aktuelnost teme koju stranka nudi od presudnog je značaja i od toga zavisi da li će i koliki će medijski prostor dobiti - rekla je Zorica Višnjić. Predsednik Skupštine grada Jovan Todorović organizovao je sastanak sa predstavnicima lokalnih medijskih kuća na kojem je trebalo da se otklone nesporazumi na koje je ukazao Marko Jovanović, odbornik SRS žaleći se na informisanje RTV "Lotel" i RTV "Podrinje" i insistriranja ovih medija da se finansijski nadoknadi izveštavanje sa stranačkih konferencija za štampu. Pored predstavnika medija, skupu su prisustvovali i gradonačelnik Loznice, kao i predstavnici gradskih odbora i šefovi odborničkih grupa, koji su se, uglavnom, složili da je do sada izveštavanje o dešavanjima u gradu bilo korektno ali da nije prihvatljivo uslovljavanje izveštavanja o stranačkim aktivnostima materijalnom nadoknadom.
Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...