Почетна
ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ ЗА ПЕРИОД ОД  2024 - 2030. ГОДИНЕ

Медијска гледишта
Градоначелник Видоје Петровић се сложио да положај медија никад није био тежи али да су потребе свих политичких странака, посебно парламентарних, да изнесу своје ставове, сасвим легитимне.
            - "Наплаћивање извештавања о њиховим активностима могло би да угрози независност медија и да се тако испољи утицај на уређивачку политику, што би било ново урушавање друштва. Потреба за информисањем наше јавности је неприкосновена, а потреба медија да се њихов материјални положај поправи више је него очигледна. Наредних недеља покушаћемо да нађемо решење и очекујем да ће се до тада медији, уз све тешкоће и све оно кроз шта су прошли, суздржати од својих захтева. Када створимо оптималне услове за медије причаћемо и о томе да ли медији могу више да пруже", каже Петровић.
            Према писању дневника ‘'Блиц'' представници РТВ "Лотел" и РТВ "Подриње" указали су на финансијске тешкоће које прате њихов рад, објаснивши да је надокнада за извештавање са конференција за штампу странака симболична, али да је неопходна, као и да њихове медијске куће нису у обавези да прате страначки рад. - У последње три године нико се није упитао како је медијима, углавном нас само обавесте телефоном кад имају конференцију за штампу и сви очекују да ми тамо и дођемо - рекао је Чедомир Стојнић, директор РТВ "Подриње". За последње две године ТВ "Лотел" никада ни једној странци није наплаћивала услуге извештавања. Финансирамо се из комерцијалне продаје времена, па смо због тешке финансијске ситуације и ограниченог буџета у децембру послали допис свим странкама, невладиним организацијама и другим удружењима са примереним ценовником за будуће услуге информативног програма. И поред тога, до почетка ове године нисмо наплаћивали наше услуге - рекао је Драган Мандић. Главни и одговорни уредник "Лозничких новости" Зорица Вишњић каже да наплаћивање редовног извештавања о раду странака није решење, јер је у супротности са свим етичким правилима професије.
            - На тај начин би се продавала уређивачка политика. Редовне активности странака се не наплаћују, али медијске куће нису у обавези ни да их прате. Актуелност теме коју странка нуди од пресудног је значаја и од тога зависи да ли ће и колики ће медијски простор добити - рекла је Зорица Вишњић. Председник Скупштине града Јован Тодоровић организовао је састанак са представницима локалних медијских кућа на којем је требало да се отклоне неспоразуми на које је указао Марко Јовановић, одборник СРС жалећи се на информисање РТВ "Лотел" и РТВ "Подриње" и инсистрирања ових медија да се финансијски надокнади извештавање са страначких конференција за штампу. Поред представника медија, скупу су присуствовали и градоначелник Лознице, као и представници градских одбора и шефови одборничких група, који су се, углавном, сложили да је до сада извештавање о дешавањима у граду било коректно али да није прихватљиво условљавање извештавања о страначким активностима материјалном надокнадом.
Вести
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...
25.Јул 2022.
Вучић на спајању новог моста на ...
Председник Србије Александар Вучић ...