Početna
PLAN RAZVOJA GRADA LOZNICE ZA PERIOD OD  2024 - 2030. GODINE

Gradonačelnik posetio vrtić Bambi
U radnoj poseti vrtiću ''Bambi'' današnjeg prepodneva bio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Sa saradnicima iz Gradskog veća posetio je najmlađe sugrađane, one sa kojima počinje budućnost i koji jesu naša budućnost.
            -  Ovde smo pre svega da zajedno s rukovodstvom ustanove i direktorkom vidimo u kakvim uslovima deca borave, da obradujemo zaposlene u ustanovi, mališane i njihove roditelje jer očekujemo da vrlo brzo započne realizacija jednog novog projekta, izgradnja novog obdaništa, ono što smo mi obećali gradjanima Loznice bliži se realizaciji, rekao je gradonačelnik u prvom kontaktu sa Koviljkom Radić, direktorom ustanove.
            - Iduće sedmice biće otvorene ponude izvodjača radova. U dve do tri nedelje trebalo bi da počnu radovi na izgradanji novog obdaništa. To će biti svakako jedan najsavremeniji objekat za najmlađe sa svim neophodnim sadržajima čime ćemo u znatnoj meri rasteretiti postojeće kapacitete i naravno izbeći praksu koja traje duže vreme.Siguran sam da ćemo u dve ili tri faze uspeti da okončamo izgradnju novog obdaništa. U prvoj fazi Ministarstvo NIP-a je odobrilo 40 miliona  dinara za ovaj projekat. U toku naredne godine nastavićemo aktivnosti. Sa istim projektom ćemo konkuristati i za sredstva iz NIP-a u 2010. godini. To će biti podsticaj da, stvarajući ovakve uslove, relaksiramo poziciju roditelja i pomažemo porodicama. Drugačije se osećaju roditelji čija deca mogu da koriste ove usluge, mogu da se radno angažuju, mogu da stvaraju izvore prihoda, a s druge strane kroz ovakve ustanove faza odrastanja ide pravim tokom. Pohvaljujem rad ustanove i zaposlenih, na čelu sa direktorkom, koji čine mnogo napora, uz našu nesebičnu pomoć, da u nepotpunim kapacitetima stvore uslove za maksimalan broj dece i da se boravak dece odvija u kontinuitetu,istakao je gradonačelnik loznice Vidoje Petrović.
            Ukupna vrednost projekta je preko 150 miliona dinara. U prvoj fazi idemo sa 52 miliona, a u drugoj fazi ćemo pokušati da obezbedimo celu sumu. Ako se ne bude uspelo ostaje treća faza. Ceo kompleks je projektovan da stvara mogućnosti da se fazno radi. To jeste jedinstvena celina koja je odraz potreba današnjice. Optimalni uslovi za igru, male sale, kuhinje i prateći sadržaji. Prvu decu već dogodine, u ovo vreme, očekujemo u novom obdaništu, da se bar jedan deo stavi u funkciju.

Vesti
17.Avgust 2022.
Javni poziv za dodelu bespovratnih ...
Šest miliona mladim porodicama za ...
12.Avgust 2022.
Dan mladih u Loznici – ...
Kancelarija za mlade Loznica u ...
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...