Почетна
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Градоначелник честитао Савиндан

Поводом Савиндана, школске славе, која се ове године због вирусне пандемије у школама обележава, разумљиво, у смањеном обиму присутности, празничну поруку лозничкој просветној јавности упутио је градоначелник Видоје Петровић, који је иначе и један од носилаца Светосавског ордена Синода  Српске православне цркве.


Драги ученици и наставници, поштовани родитељи,

Са жељама да сви будете здрави, срећни и напредни, честитам Вам школску славу, Савиндан.

            Свети Сава, први српски архиепископ увек је са нама и на сваком месту. Овај духовник нас непрестано позива да у духу његове мисије будемо учени, честити и добри људи, да развијамо и унапређујемо школство на свим нивоима, чувамо свој језик, несебично делимо са другим народима и културама вредности наше језичке, просветне и научне баштине.
            У личности Светога Саве, ваљаног државника, вредног законодавца, највећег просветитеља и хришћанског филозофа, можемо да сагледамо снажну мисију светосавља. Она је стална инспирација сваке епохе, обасјава наше време и место Лознице у савременом добу.
            Пружајући сваки вид подршке ученицима, њиховим родитељима и просветним радницима основних и средњих школа, деци најмлађих узраста у новим обдаништима на територији Лознице, уз подршку наше државе и владе, већ дуги низ година дајемо подстицаје новим „амбасадорима" знања из завичаја великана.
            Понављање је мајка учености, али често и  препрека  стваралаштва, писао је Растко Немањић. И гле, данас, у нашем крају, читање и књиге, штампа и компјутери, попут звезда са неба стигоше у школе. Дајемо и друге подстицаје нашим ђацима кроз бољу уписну политику у средњим школама којом су, новим и креативним занимањима, обухваћена и деца са посебним потребама. Пружамо подршку за бесплатан превоз, набавку уџбеника, исхрану, школска такмичења. Уосталом, ово је година у којој ће бити обележено више јубилеја као што је  век и по лозничке Гимназије и други. Пред нама је година нових инвестиција у научни подмладак града, као што је изградња Иновационог центра, где ће наши ученици усвајати нова знања и вештине, следећи пут творца нових идеала, нашег највећег просветитеља - Светог Саве.
            У то име и на понос Лознице честитам школску славу - Савиндан свима у лозничкој просвети.

Срећан празник!
Вести
15.Април 2021.
Расписан јавни позив за доделу ...
Град Лозница расписао је јавни позив за ...
12.Април 2021.
Лозница шампион ...
Град Лозница је шампион предузетништва у 2020. ...
09.Април 2021.
Подељене бесплатне саднице
Акција поделе бесплатних садница ...
09.Април 2021.
Велики одзив Лозничана за ...
Вакцинација за грађане без заказаног термина у ...
09.Април 2021.
Потврда одличне иницијативе
У сусрет расписивању четири јавна ...
08.Април 2021.
У Лозници сутра подела садница ...
Град Лозница заједно са Канцеларијом за младе ...