Почетна
Укидање печата

95 година Церске битке
Монументални спомен комплекс у Текеришу више од осамдесет лета подсећа на војну епопеју која се у Првом светском рату догодила пре 95 година између српске и аустроугарске војске. На том месту у свечаној церемонији и јуче се окупило више стотина грађана, представника Владе Србије, Војске, дипломатија земаља које су учествовале у чувеној Церској бици, савезнички или на другој страни. Први се обратио градоначелник Лознице, господин Видоје Петровић, који је подсетио да је на овом месту 1914.године ''храброст мерена одбраном  кућног прага али и идејом да непријатеља ваља придобити за друга свога, како су умеле бојне војводе, Путник и Степа јер су се припадници чувеног Чешког пука приклонили српској команди''. Градоначелник Лознице је истакао да и данас када се читав свет, наша земља и Лозница суочавају са кризама ''у оваквим искуствима ваља тражити инспирацију за нова решења.
            -  Не смемо дозволити да да криза буде изговор за нерад, непоштење или неспособност. Ми у Лозници немамо дилеме: она мора да се гради, избори и израста у отворен град који ће пре свега постати лидер у овом делу Западне србије а грађани боље живети, поручио је градоначелник Лознице Видоје Петровић. И министар одбране Драган Шутановац је са Цера поручио ''да сви овде данас стојимо у жељи да Србија буде просперитетна, демократски развијена земља, чланица Европске уније.''
           
- У Влади Србије делимо ове вредности да се наша земља придружи тој породици а претње, изазови и ризици најбоље се решавају развијањем добросуседских односа, поручио је војни министар наглашавајући да Србија данас има пријатеље и ван граница Европе. По речима Шутановца Србија ће своје интересе штитити мирним и дипломатским средствима. ''Посвећени смо миру, желимо да више никада не дође до ратних дешавања на просторима Балкана и да грађани Србије имају просперитетан и миран живот'' рекао је министар одбране Драган Шутановац.
            Драмски уметници из Београда извели су културно-уметнички програм ''Слава церским јунацима'' Сећање на деведесетпето лето од битке која је војна доктрина организовала су министарства рада,социјалне политике и одбране, град Лозница и Центар за културу ''Вук Караџић''.

Вести
22.Јануар 2020.
Обавештење такси превозницима
Обавештење такси превозницима
Обавештавају се такси превозници - ...
17.Јануар 2020.
Састанци са саветима месних ...
Градоначелник Лознице Видоје Петровић и његови ...
10.Јануар 2020.
Конкурс за куповину трактора
Конкурс за куповину трактора
Првог радног дана у овој години Управа за ...
09.Јануар 2020.
Јавни позив за укључивање у тим ...
Град Лозница је оквиру програма „Лозница ...
08.Јануар 2020.
Градоначелник честитао Божић
Градоначелник Видоје Петровић честитао Божић
Уз традиционалну новогодишњу, градоначелник ...
31.Децембар 2019.
Знамења за наше ...
Знамења за наше репрезентативце
Члан параолимпијске репрезентације Србије у ...